Eläinsuojelu

Salon seudun eläinsuojeluyhdistys: Ansaitsemme heille ansaitun rakkauden

Päivittäinen elämämme on täynnä eläimiä tavalla tai toisella. Valitettavasti monet olennot ympäri maailmaa kärsivät väärinkäytöksistä. Salon alueen eläinsuojeluyhdistyksessä uskomme vakaasti, että ihmisten suhteet eläimiin vaikuttavat eläinten hyvinvointiin. Siksi haluamme varmistaa, että kaikkia eläimiä kohdellaan inhimillisesti, vastuullisesti ja kunnioittavasti.

Jos olet eläinten hyvinvoinnin puolustaja, tutustu ehdottomasti tähän artikkeliin. Tältä sivulta löydät tietoa oikeuksistamme, käytännöistämme, viranomaisistamme, lemmikkineuvonnastamme ja monesta muusta!

Freedom oikeudet eläinten hyvinvoinnista:

Nämä ovat joitakin vapauden oikeuksien kannatamme täällä Salon seudun Animal Welfare Association.

Vapaus nälästä ja janoista

Varmistamme, että eläimillä on pääsy makeaan veteen ja ruokaan terveyden ja elinvoiman ylläpitämiseksi. Se riippuu kuitenkin erityyppisistä eläimistä. 

Tarjoamme pennuille, aikuisille koirille, tiineille kissoille ja vanhemmille kissoille kaikenlaista ruokaa aikataulun mukaan.

Vapaus epämukavuudesta

Tarjoamme eläimille tarkoituksenmukaisen ympäristön, johon kuuluu suoja ja mukava lepotila. Täällä tarjoamme normaalisti pehmeät vuodevaatteet ja alueen, jolla on oikea lämpötila, joka ei ole liian kylmä tai kuuma, matala melutaso ja pääsy luonnonvaloon. 

Jos eläin on ulkona, suojaamme heitä suojaamaan niitä elementeiltä sekä sopivilta ruoka- ja vesikulhoilta, jotka eivät jääty tai kaadu.

Vapaus kivusta, loukkaantumisesta tai taudista 

Helpotamme heidän kipua tarjoamalla nopean diagnoosin ja hoidon. Se koostuu eläinrokotuksista, eläinten seurannasta, vammojen hoidosta ja asianmukaisten lääkkeiden antamisesta.

Vapaus ilmaista normaalia käyttäytymistä

Tarjoamme riittävästi tilaa, asianmukaiset tilat ja sellainen eläinlaji. Ymmärrämme, että eläinten on pystyttävä olemaan vuorovaikutuksessa muiden kaltaistensa kanssa tai välttämään niitä. 

Annamme heille tilaa venyttää jokainen ruumiinosa (nenästä hännään) ja juosta, hypätä ja leikkiä. Lisäksi tämä voi olla erityisen haastavaa, kun eläimiä pidetään yksittäisissä kenneleissä.

Vapaus pelosta ja ahdistuksesta

Varmistamme, että eläinten olosuhteet ovat terveelliset, jotta eläimet eivät pääse kärsimään ja kärsimään. Ymmärrämme, että eläimen henkinen terveys on yhtä tärkeä kuin sen fyysinen terveys. Niiden kunto voidaan ylläpitää estämällä ylikuormitus ja antamalla riittävästi rikastumista ja turvallisia piilotiloja.

Näiden viiden elementin omaksuminen tukee hoidossamme olevien eläinten terveyttä ja hyvinvointia ja antaa adoptoijille parhaan mahdollisen käsityksen heidän persoonallisuudestaan.

Eläinten hyvinvoinnin opettaminen lapsille

Uskomme, että empatian ja rakkauden hyödyntäminen eläimiä kohtaan nuorena on loistava tapa parantaa paitsi eläinten hyvinvointia myös lasten yleistä emotionaalista terveyttä. Lisäksi koirat, kissat ja muut seuralaiset ovat merkittävä osa nykymaailmassa elämistä. Kun lapset oppivat huolehtimaan eläimestä, he todennäköisesti luovat terveellisiä, rakastavia suhteita lemmikkeihinsä koko elämänsä ajan.  

Uskomme täällä Salon alueen eläinsuojeluyhdistyksessä, että vastuullinen lemmikkieläinten hoito auttaa kehittämään lapsen terveellistä itsetuntoa ja kypsyyttä. Lemmikkien hoidon opettaminen auttaa heitä rakastamaan eläimiä kasvaessaan. Kun pyrimme rakentamaan paremman sukupolven ihmisiä, voimme luoda paremman tulevaisuuden sekä ihmisille että eläimille.

Koska olemme Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton (SEY) jäsen, voimme auttaa edistämään eläinten hyvinvoinnin merkitystä tukemalla yhdistyksen toimintaa.

Tapaa ihmisiä, jotka auttavat eläinten hyvinvointia

Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat

Vapaaehtoiset eläinten hyvinvointineuvojat ovat Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton (SEY) valtuuttamia ihmisiä, jotka auttavat eläinten hyvinvointiviranomaisia ​​Suomen kunnissa.

Nämä ihmiset vierailevat paikoissa, joissa epäillään eläimien huonoa kohtelua tai hoitoa. He ovat vastuussa ihmisten auttamisesta ehkäisemään eläinten väärinkäyttöä neuvonnan ja keskustelun avulla. Vakavissa tapauksissa ne kuitenkin luovutetaan viranomaisille.

Muistettavia asioita:

  • On tärkeää muistaa, että eläinten hyvinvointineuvojilla on luottamuksellisuusvelvoite. Jokaista tietoa kohdellaan luottavaisin mielin, joten voit jopa soittaa nimettömästi.
  • Jos epäilet, että joku kohtelee eläintä huonosti, ota heti yhteyttä Salon alueen eläinten hyvinvoinnin neuvonantajiin. Kun se on tehty, he tulevat käymään ja tarkistamaan tilanteen. 
  • Vakavissa tilanteissa voit hakea apua kunnallisilta eläinsuojeluviranomaisilta. 
  • Voit myös ottaa yhteyttä suoraan eläinlääkäriin, terveystarkastajaan tai hätätilanteessa poliisiin. 
  • Muista, että viranomaiset käsittelevät vain eläinten pahoinpitelyä tietojesi perusteella.

Viranomaiset

Suomen korkein eläinsuojeluviranomainen on maa- ja metsätalousministeriö tai MMM. He ohjaavat ja seuraavat maan eläinten hyvinvointia koskevia määräyksiä. Elintarviketurvallisuusviranomainen (Evira), joka tunnetaan myös nimellä ”valtionhallinto”, varmistaa, että eläimistä huolehditaan eikä kukaan riko sääntöjä.

Kuntien ja kaupunkien paikallisviranomaisia ​​kutsutaan kuitenkin ”kunnallisiksi eläinlääkäreiksi”, ”kunnan terveystarkastajiksi” ja ”poliiseiksi”. Maakunnissa eläinlääkärit valvovat eläinten hyvinvointia koskevien määräysten noudattamista.

Eläinten julmuuteen liittyviä yleisiä kysymyksiä

Koska olemme käsitelleet joitain eläinten hyvinvoinnin taustalla olevia mekanismeja, tarkastellaan joitain erityisiä käytäntöjä, jotka voivat johtaa eläinten julmuuteen. Tässä on joitain tapauksia, jotka sinun on tiedettävä, kun sinun on soitettava neuvojille tai viranomaisille. 

Eläinten taistelu

Olipa kyseessä härkätaistelu, kukkulataistelu, koiran taistelu tai mikä tahansa muiden eläinten välinen konflikti, tämäntyyppiset väärinkäytökset ovat kauhistuttavimpia näkökohtia eläimiin kohdistuvassa julmuudessa. Näissä tapahtumissa he pitävät yhden eläimen toista vastaan, mikä johtaa ainakin yhden eläimen kuolemaan.

Pentu- ja kittimyllyt

Pentu- ja kissamyllyt ovat yrityksiä, jotka kasvattavat eläimiä myymään vauvoja kohtuuttomaan hintaan lemmikkikaupoissa ja verkossa. Valitettavasti nämä pienet ottajat ovat usein syntyneet synnynnäisissä olosuhteissa, jotka heikentävät heidän elämänlaatuaan.

Lisäksi niitä pidetään pienissä häkeissä, joissa ei ole mitään vapautta. He ovat usein likaisia, aliravittuja ja traumaattisia. Joissakin tapauksissa heidät myös lyötään ja hyväksikäytetään.

Tehdasviljely

Kun ajattelemme tehtaita, kuvittelemme televisioiden, jääkaappien ja huonekalujen valmistettuja osia. Valitettavasti eläinten julmuuteen liittyy myös viljelymaailma. Tehtaalla kasvatettuja eläimiä pidetään usein esineinä, eikä niistä huolehdita lainkaan. 

Viljelijät pakkaavat mahdollisimman monta eläintä tiettyyn tilaan tarjoamalla mahdollisimman vähän eläinlääketieteellistä hoitoa, koska he voivat päästä eroon käyttäessään näitä köyhiä olentoja, kunnes he kuolevat uupumukseen tai sairauteen.

Eläinten kasaaminen

Et ehkä tiedä tästä, muttajotkut eläinten julmuuden muodot tulevat myös ystävällisyydestä. Ihmiset, jotka pitävät eläimiä, uskovat pelastavansa nämä eläimet ja kohtelevat heitä ystävällisesti. Koska heidän talossaan on niin paljon lemmikkejä, heillä on taipumus unohtaa terveyttään eikä heillä ole kykyä antaa heille tarvitsemaansa asianmukaista hoitoa.

Viihde-eläimet

Jotkut eläimet rakastavat esiintyä. Hevoset nauttivat kilpa-ajoista, koirat saavat usein paljon henkistä ja fyysistä stimulaatiota tapahtumista, kuten Frisbee ja monet muut.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki eläimet on suunniteltu toimimaan. Valitettavasti jotkut joutuvat harjoittelemaan – ruoskista nautakarjaan, ruoan ja veden pidättämiseen. On ollut tapauksia, joissa useita vesieläimiä on tapettu työskenneltäessä kouluttajiensa kanssa meripuistoissa.

Tämäntyyppiset eläimet on rakennettu uimaan satoja tai tuhansia neliökilometrejä meressä. Siksi jos heitä pidetään vankeina pienissä säiliöissä, he voivat kärsiä masennuksesta ja aiheuttaa aggressiivista käyttäytymistä. Sama koskee villieläimiä, joita käytetään temppujen tekemiseen sirkuksissa. Esimerkiksi lionit pelkäävät luonnollisesti tulta ja joutuvat hyppäämään tulirenkaiden läpi, jotta väkijoukot voivat taputtaa ja pitää hauskaa.

Lopuksi

eläimet ovat kauniita olentoja, jotka ansaitsevat kunnioituksen ja suojelun. He eivät ole aggressiivisia ihmisiä kohtaan, ellei heitä uhkaa, ja olemme jo varastaneet suuren osan heidän villieläintilastaan ​​omiin itsekkäisiin tarpeisiimme. Auta näitä köyhiä eläimiä liittymällä kanssamme edistämään eläinten hyvinvointia täällä Salon alueen eläinsuojeluyhdistyksessä!

Jos haluat tiedustella, voit soittaa meille numeroon 044-2636-422 tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen henni.johansson@hotmail.com. Voit myös siirtyä verkkosivustomme Yhteystietosivulle ja selvittää, miten voit tavoittaa meidät.

Salon alueen eläinsuojeluyhdistys toimii myös lukuisilla sosiaalisen median alustoilla pysyäkseen ajan tasalla ja verkossa tapahtuvien tapahtumien kanssa. Voit seurata meitä Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa ollaksesi yhteydessä kampanjatietoihimme.