Usein kysyttyä

Salon seudun eläinsuojeluyhdistys: Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tervetuloa Salon-alueen eläinsuojeluyhdistyksen verkkosivuille! Pyrimme edistämään eläinten suojelua täällä Suomessa.

Onko sinulla jotain mitä haluat kysyä meiltä? Älä huoli! Alla on joitain yleisimmin esitettyjä kysymyksiä organisaatiossamme. Jos sinulla on vielä kysyttävää tämän usein kysyttyjen kysymysten lukemisen jälkeen, ota yhteyttä osoitteeseen info@ssey.fi.

K: Mitä teen, kun kohtaan hylätyn eläimen?

V: Kun kohtaat lemmikin, joka näyttää hylätyltä, sinun on yritettävä lähestyä sitä varovasti ja tarttua siihen rauhallisella otteella. Kun eläin on kiinni, se voidaan viedä paikalliselle lemmikkieläinten palautuspaikalle.

Kaikilla eläinsuojilla ei ole mahdollisuutta hakea löydettyä eläintä, joten suosittelemme, että vietät heidät sen sijaan sivustolle. Jos et saa kiinni eläimestä itse, voit yrittää soittaa kunnan eläinsuojelusta vastaavalle henkilölle tai poliisille. Muista ilmoittaa missä ja millainen eläin se on, kun pyydät jotakuta noutamaan sen.

Tarvittaessa voit pyytää asiantuntija-apua Seeker Dog Associationin neuvontapuhelimelta numerosta 040-7248614.

Sinun on kuitenkin muistettava, että kaikkia löydettyjä eläimiä ei hylätä. Runaways on yleensä merkitty tatuoinnilla tai mikrosirulla. Lisäksi kauluksessa on ’omistajan nimi’ tai ’puhelinnumero’.

K: Mitä tapahtuu löydetylle eläimelle?

Eläinsuojelulain (2 luku, 15 §) mukaan kaupungin on hoidettava väliaikaisesti koiria, kissoja ja muita vastaavia pienikokoisia eläimiä, jotka on löydetty ja toipunut paikalta. Talteenotettua eläintä pidetään vähintään 15 päivää. 

Jos kukaan ei kuitenkaan väitä kadonneesta eläimestä, kaupungilla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa olento. Talteenotettuja eläimiä ei tapeta 15 päivän jakson jälkeen, ja niitä pidetään yleensä hoitokodissa Salon kaupungista.

Tässä on joitain hoitokodeistamme:

  • Kemiön
  • ammattikoulu Yrkesinstitutet Sydväst
  • Brusabyn maatalouskoulu
  • Brusaby Lantbruks läröver

Muut kadonneita lemmikkejä palvelevat paikat:

  • Metsäpihan koirasairaalakoira-kissasairaalaota
  • Perttelin
  • jaAaltonen
  • Halikko / Angelniemi

Jos sinulla on kysyttävää,rohkeasti yhteyttä kysy Salon Region Animal Welfare Associationin (SSEY) hallituksen jäseniltä heidän hoidettavakseen otetuista lemmikkeistä. Eläimiä pidetään yhdistyksen jäsenten kodeissa ja annetaan heille väliaikaista majoitusta. Tavoitteenamme on löytää jokaiselle eläimelle uusi koti, jotta ne eivät päätyisi muuttamaan kotia uudelleen.

K: Näin eläimen kohdellun huonosti – mitä voin tehdä?

Jos epäilet, että joku kohtelee eläintä huonosti, voit ottaa yhteyttä Salon-alueen vapaaehtoisiin eläinten hyvinvointineuvojiin. Voit myös tavoittaa ’valvovan eläinlääkärin’ tai ’poliisin’. Huomaa: Voit ilmoittaa nimettömästi.