Salon alueen eläinsuojeluyhdistys: Vinkkejä hyvään lemmikkieläinten omistajaan

Lemmikkieläimet ovat upeita kumppaneita, jotka lisäävät hauskaa ja kiintymystä jokapäiväinen elämä. Ne edellyttävät kuitenkin suurta sitoutumista. Vaikka heidän tarpeensa riippuvat suurelta osin siitä, minkä tyyppisiä eläimiä he ovat, kaikilla lemmikkeillä tarvitaan joitain perusasioita. 

Kun tiedät kaikki nuo asiat, voit olla varma, että he kohtelevat sinua kaksinkertaisella rakkaudella ja kiintymyksellä, jonka olet antanut heille!

Anna lemmikkisi terveellinen ja tasapainoinen ateria.

Muista ruokkia heille tuoretta ruokaa säännöllisesti sen mukaan, minkä tyyppinen eläin se on. Varmista, että teet tutkimuksesi ja valitse lemmikkisi erityinen ruoka. Päinvastoin, jos sinulla on vielä kysyttävää lemmikkisi ruokinnasta, voit myös ottaa yhteyttä eläinlääkäriisi. Tässä on pidettävä mielessä muita asioita:

  • Muista, että heidän ruokavalionsa vaihtelevat saman rodun tai lajin välillä. Esimerkiksi, vaikka ne ovat molemmat linturodut, papukaija ja ara syövät erilaisia ​​ruokavalioita.
  • Jotkut eivät ehkä tiedä tätä, mutta lemmikkisi ruokavaliotarpeet voivat myös muuttua iän myötä. Tästä syystä suosittelemme keskustelemaan eläinlääkärisi kanssa lemmikkisi eri elämänvaiheista ja siitä, mikä ruoka on sopivinta ruokkia heitä.

Tarjoa lemmikkillesi turvallinen ympäristö.

Toinen asia, joka sinun on tehtävä ollaksesi hyvä lemmikin omistaja, on tarjota lemmikkisi turvallinen ympäristö. Jos sinulla on esimerkiksi pieni eläin, varmista, että sillä on turvallinen häkki ja turvallinen ovi. Päinvastoin, jos lemmikki on suurempi, sillä on oltava minne mennä, jos se tuntuu väsyneeltä tai peloiselta, kuten koiran kennel tai hevosen lato. Tässä on pidettävä mielessä muita asioita: 

  • Yritä lemmikkieläimiä varmistaaksesi, ettei ole mitään vaarallista, joka voisi vahingoittaa lemmikkiäsi. Varmista lisäksi, että kiinnität kaikki kemikaalit tai sähkökaapelit tai aseta hauraat esineet vakaaseen paikkaan, jotta ne eivät pääse kaatumaan.
  • Sen lisäksi, älä jätä kakkaa lemmikkisi asuintilaan. Muista, että jotkut loiset elävät ulosteissa, mikä voi tartuttaa lemmikkisi prosessin aikana. Joten, puhdista se heti.

Ota huomioon lemmikkisi lääketieteelliset tarpeet.

Toinen asia, joka sinun on otettava huomioon, on heidän terveytensä. Vaikka lemmikkisi vaikuttaa terveeltä, on tärkeää viedä heidät eläinlääkäriin kerran tai kahdesti vuodessa hyvinvointitarkastukseen sekä milloin tahansa, kun se vaikuttaa sairaalta tai loukkaantuneelta. Tässä on pidettävä mielessä muita asioita:

  • Jos esimerkiksi lemmikkisi on epätavallisen unelias, lopettaa syömisen tai hänelle kehittyy epätavallista turvotusta, suosittelemme, että vietät ne eläinlääkärille välittömästi.
  • Menemällä eläinlääkäriin, voit myös tietää, pitäisikö sinun antaa lemmikkisi kirppu, rasti tai sydänmato lääkitys.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *