Lemmikkieläinten omistajan velvollisuudet, joita sinun tulee noudattaa äläkä koskaan laiminlyödä

Koska lemmikin omistaja on yksi parhaista asioista elämässä, mutta se on valtava vastuu, joka liittyy paljon tehtäviä, laskut ja kärsivällisyys. Jos haluat varmistaa, että lemmikkisi on terve ja hänestä pidetään hyvää huolta, noudata näitä velvollisuuksia, jotka jokaisen lemmikin omistajan tulee tehdä Salon seudun eläinsuojeluliiton luettelon mukaisesti.

Ruokavalio ja liikunta

Eläimillä on elintarvikkeita, jotka on patentoitu erityisesti niiden ravitsemustarpeisiin. Tällöin sinun pitäisi olla tietoinen siitä, kuinka paljon ruokaa heidän pitäisi syödä päivässä. Samoin kuin laskemme kaloreitamme, sinun tulee myös tarkistaa lemmikkisi ruoan saanti, jotta se ei tule ylipainoiseksi tai alipainoiseksi. Lisäksi kävely ja leikki heidän kanssaan päivittäin parantaa heidän terveyttään ja vähentää lihavuuden riskejä. 

Koulutus ja tieto

Lemmikkieläimen kotona pitäminen edellyttäisi sopeutumista uuteen ympäristöön. Säännöllinen harjoitteluaikataulu voi auttaa heitä sopeutumaan nopeasti uuteen kotiin. Voit kouluttaa heitä käyttämällä positiivista vahvistusta, joka tehdään antamalla heille herkkuja vastineeksi saadakseen heidät suorittamaan tietyn käyttäytymisen tai toiminnon. Tämä lisää lemmikkisi älykkyyttä, kun he oppivat tuntemaan käyttäytymismallisi paremmin.

Eläinlääkäreiden laskut

Lemmikkien ihmettelemiseksi sinun tulee olla valmis lääketieteellisiin laskuihin, jotka joudut maksamaan eläinten hoidosta. He tarvitsevat rokotuksia sairauksien ehkäisyyn, lääkkeitä sairauteen tai ylläpitoon ja pahimmassa tapauksessa leikkausta sisäisten komplikaatioiden varalta. Vaikka lääketieteelliset tarpeet vaihtelevat lemmikin tilasta riippuen, eläinlääkärin tarkastuskäynti on edelleen tärkeää.

Muut kuin nämä kulut, sinun on myös maksettava eläinlääkäri palveluistaan, jos lemmikkisi on tarkasteltava tai liikennöi. Jos lemmikkisi osoittaa huolestuttavia merkkejä, muista, että itsehoitoon turvautuminen ei ole turvallista ja on parasta hakea ammattilaisten apua.

Spay/kastraatio

Usein parittelu on yksi syy siihen, miksi eksyneiden määrä kasvaa edelleen. Tämä asettaa molemmat eläinten sukupuolet alttiiksi tartuntamahdollisuuksien vuoksi. Kissoille lämmössä olevat naaraat kokevat suurta kipua, jota hillitsee vain parittelu uroskissan kanssa. Koirille kuumuudessa olevat urokset saisivat hallitsevan aseman riitelemällä muiden kanssa, mikä johtaa siihen, että he pissyvät/merkitsevät eri paikoissa. Kaikki nämä asiat huomioon ottaen eläinten kastraatio/kastraatio vähentää kuolemaan johtavien sairauksien riskiä ja pidentää niiden elinikää.

Jos aiot koskaan omistaa lemmikin, harkitse Salon seudun eläinsuojeluliiton ottamista yhteyttä eläinsuojiin. Voit oppia lisää eläinten hyvinvoinnista ja hoidosta lukemalla oivaltavia artikkeleitamme. Lukemalla kehität myötätuntoa eläimiä kohtaan, mikä voi auttaa sinua lobbaamaan ja tukemaan erilaisia ​​eläinsyitä. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *