Salon seudun eläinsuojeluliitto: Vinkkejä koirasi hoitoon

omistaminen on jännittävää. Paitsi että he ovat ihmisen parhaita ystäviä, koska he ovat viehättäviä ja uskollisia omistajilleen, he ovat myös luotettavia ja viihdyttäviä. Sen lisäksi, että sinulla on hyvä kumppani, koira voi myös auttaa sinua olemaan enemmän lähtevä ja seurustelemaan muiden ihmisten kanssa. 

Koiranomistajana on vastuu. Ei riitä, että annat ne kotiin. Meidän on huolehdittava heistä, erityisesti heidän hygieniastaan, koska asianmukaisen puhtauden puute voi johtaa vakaviin ongelmiin, jos niitä ei oteta huomioon. 

Jos olet törmännyt tähän artikkeliin, luultavasti mietit kuinka hoitaa koirasi oikein. Siksi annamme muutamia koiran hoitovinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä. 

Hoitotarvikkeet

Kun hoidat lemmikkiäsi, sinun on valmisteltava kaikki tarvitsemasi laitteet. Et halua löytää sakset tai harjan koirasi puhdistamisen aikana, koska se voi johtaa raskaampaan puhdistusprosessiin.

Sinun on myös investoitava hoitolaitteisiin. Se voi olla kallista, mutta se kestää jonkin aikaa verrattuna halpoihin vaihtoehtoihin. 

Shampoo koirallesi

Tavalliset shampoot eivät toimi koirillesi. Se voi vahingoittaa koirasi terveyttä enemmän, koska ne sisältävät pesuaineita, jotka voivat vahingoittaa niiden turkkia, joten käytä aina koirashampoota. Ne ovat herkkiä ja voivat tunkeutua lemmikkisi ihoon ärsyttämättä sitä. Tässä on joitain käyttämiäsi shampoota koirasi tilanteen mukaan.

  • Kirppu: Kirppuja poistavat shampoot
  • Kuiva iho: kaurapuuro shampoo
  • Hilse/kuumat kohdat: shampoo kivihiilitervalla ja hydrokortisonilla
  • Herkkä iho: hypoallergeeninen shampoo

Leikkaa kynnet

Monet lemmikkieläinten omistajat välttelevät koirien kynsiä. Jos sitä laiminlyödään pitkään, niiden kynnet voivat kasvaa ja taipua jalkapohjaan, mikä lisää erilaisten infektioiden riskiä.

Varmista, että hankit oikeat trimmaustyökalut ja aseta koirasi sinne, missä se on mukava, ei vain heille, vaan myös sinulle, jotta et leikkaa osaa heidän ihostaan. Jos leikkausprosessissa on ongelmia, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Rutiini

Aivan kuten ihmistenkin, myös koirat tarvitsevat rutiinia. Lukuun ottamatta koiran kouluttamista, siitä on hyötyä myös sinulle omistajana. Se antaa sinulle runsaasti aikaa valmistautua hoitoprosessiin eikä häiritä aikataulua. Toisaalta koirasi on valmis ja vähemmän huolissaan, jos koulutat heitä rutiinilla. 

Avustava käsi

Ei ole epäilystäkään siitä, että koirasi peseminen voi olla stressaavaa prosessia, ja joskus he päättävät olla tekemättä yhteistyötä kanssasi, koska he haluavat leikkiä ulkona, syödä tai eivät vain halua mennä kylpyyn. Jos näin on, pyydä ystävän tai perheenjäsenen apua; Tämän avulla voit uida lemmikkisi kätevästi ja nopeammin. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *